Momentan atat...

Cand vinul apa se face
     media: 0.00 din 0 voturi

Ce-am prins aseara intr-un bar (tot ala de nefumatori) m-a facut sa trec numai pe bere la sticla. Si aia desfacuta sub ochii mei.

In bar se mai “face casa” cum zic astia cand nu mai dau de baut. Casa de marcat, oricum “era in probe” prima data cand am cerut un bon. Iar de fiecare data cand ne-a adus bon de casa uita sa treaca pe el ce am consumat de ne plictisisem sa tragem ospatarul de maneca sa nu-si ia singur teapa.

Dupa vreo 3 beri nu ne prea dadeam plecati asteptand sa se aseze. Asa ca am asistat si noi la “facutul cashii”. Deobicei se masoara sticlele cu posirci, se noteaza pe caiet liniuta facuta cu markeru pe sticla. De data asta cred ca au gasit o sticla de coniac de 2 l nemarcata, avand cam jumate continut. Si incepe masuratoarea:

- Continutul sticlei se toarna intr-o halba clatita in prealabil in multa apa (asta daca au prealabil in dotare).
- ce a ramas din ea se toarna intr-un pahar.
- ce a ramas din pahar se toarna intr-o masura.
- ce a ramas in masura se masoara, noteaza si se toarna inapoi in sticla. Masura se reumple si se continua pana se face sticla la loc.
- in acest timp se evapora vreun sfert din alcoolul respectiv.

Daca faza se repeta cateva seri la rand, ma mai mir ca ii acuz degeaba ca baga apa in bautura? Asa e ea.
Faza se datoreaza fricii de control, ca-i ia la inventar si nu iese centimetrul de wisky. Da asta e o metoda? Puteau si ei sa umple o sticla cu apa la nivel si sa o masoare.

Imi parea rau ca nu fusesem inspirat sa iau camera. Un prieten a vrut sa ma ajute cu telefonul mobil dar nu a surprins faza. A surprins alta in schimb: Pe o masa s-a spart un pahar cu cola. Masa are fata de masa galbena iar pe deasupra o alta mai mica, verde. Personalul (2 persoane) a luat fetisoara verde si a schimbat-o. Arata luciu! Dar daca o miscam din loc un centimetru se vedea o pata maaare si maro dedesubt.PareriComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare