Momentan atat...

Frate, frate, da branza-i moldovineasca
     media: 5.00 din 1 vot

...Se intalnesc fratii de pe un mal pe altu al Prutului. Si fiecare, familist convins, cu tara sa cu tot. Mi-au fost de ajuns interviurile cu fratii nostri care afirma ca "Noi vorbim limba moldovineasca, ... Eminescu, aaa coincidenta". Mai nou se trezeste si Guru-ul moldovenilor sa afirme drept in casa noastra ca "In România sunt 10 milioane de moldoveni". Citat. Si necitat: acestia sunt dezavantajati de faptul ca nu alcatuiesc o minoritate nationala si nu au drepturi ca atare.

Sunt tentat sa fac un recensamant. Din pacate nu sunt profesionist google si gasesc doar recensamantul ala cu gainile din 2002, dar macar acolo scrie ca suntem 21.698.181 de suflete. Hai ca au mai plecat capsunarii, dar se mai si intorc. 20 de milioane tot suntem. Va dati seama ce tari suntem noi, moldovenii? Dintr-un sfert de tara cat credeam pana acum ca suntem, ocupam jumate din populatie dupa vorba lui Voronin. Dar cealalta jumate unde se incadreaza? In Transilvania sunt in mare parte maghiari. Bozgori, cum se zice. Sa o dau pe din doua? Vreo 5 milioane. Tara Romaneasca? Plina de manele! Tigani, tata! In concluzie, cati dintre noi suntem romani si nu moldoveni? Calcul aproximativ: scazand din restul de 10 milioane ale noastre minoritati de germani, tigani, nordici, laponi si ce dreaq mai avem... cati sunt romani? P...upaza.

Aici greseste Voronin, eu am descoperit ca, in Romania, minoritatea nationala o reprezinta romanii. Nu ar fi bine sa avem si noi, ca romani, drepturi de minoritari? Ajutoare sociale speciale. Transhumanta atat de negociata cu europenii. Dreptul de a invata limba materna in scoli si nu limba manelista "care este".

"Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin , a afirmat ca limbile româna si moldoveneasca sunt identice, dar a adaugat ca moldovenii au dreptul sa numeasca în continuare limba asa cum îi spun de 600 de ani". Ca urmare imi cer scuze pentru greselile de ortografie din acest blog, din pacate am chiulit in scoala la orele de limba materna. In acest moment stiu doar cele 3 limbi straine: moldoveneasca (expert), engleza (avansat) si franceza (amator).

...Si putina romana.
Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare